Celem konkursu „Smaki Warmii, Mazur oraz Powiśla na stołach Europy” jest zebranie i opublikowanie unikatowych przepisów kulinarnych. Uczestnikami są mieszkańcy województwa, a także przedsiębiorcy, restauracje oraz szkoły z regionu.
Eliminacje subregionalne odbyły się w Ełku, Szczytnie oraz Elblągu. Miejscem kulinarnych zmagań były szkoły gastronomiczne zmodernizowane ze środków Regionalnego Programu Operacyjnego Warmia Mazury 2007-2013.
Organizatorami szóstej edycji konkursu „Smaki Warmii, Mazur oraz Powiśla na stołach Europy” jest Samorząd Województwa Warmińsko-Mazurskiego, Warmińsko-Mazurska Izba Rolnicza oraz Centrum Informacji Europe Direct Warmia i Mazury.
Bezpośrednia transmisja z wydarzenia będzie dostępna na stronie internetowej Wrota Warmii i Mazur w zakładce jakość i znaki regionalne – www.wrota.warmia.mazury.pl
Komentarze (0)
Dodaj swój komentarz