Do konkursu zgłoszono 41 produktów i 16 potraw, między innymipieczeń wołową po mazursku, pierożki z hrećką, szynkę staropolską wieprzową surową dojrzewającą i chleb wiejski.
Od godz.10.00 zapraszamy na bezpośrednią transmisję z tego wydarzenia na stronie:
http://wrota.warmia.mazury.pl/Jakosc-i-znaki-reg./Jakosc-i-znaki-reg./
Kolejne transmisje będzie można śledzić podczas finałów subregionalnych:
- w Ełku - 17 listopada w Zespole Szkół nr 6 im. Macieja Rataja,
- w Szczytnie - 24 listopada w Zespole Szkół nr 2 im. Jędrzeja Śniadeckiego,
- w Olsztynie podczas finału konkursu, w dniu 8 grudnia w Zespole Szkół Gastronomiczno-Spożywczych.
Organizatorami przedsięwzięcia są: samorząd województwa warmińsko-mazurskiego, Warmińsko-Mazurska Izba Rolnicza oraz Centrum Informacji Europe Direct Warmia
i Mazury.
Komentarze (0)
Dodaj swój komentarz