Konkurs skierowany był do działających na obszarze Unii Europejskiej osób fizycznych, przedsiębiorstw oraz organizacji pozarządowych. Na stoiska targowe regiony zaprosiły lokalnych producentów żywności tradycyjnej. Olsztyńska cukiernia zaproponowała jury sorbet ,,Jabłko Prażone – Antonówka“.
Lista nagrodzonych:
1.Gospodarstwo „Kaszubska Koza” Honorata Strusińska, produkt nagrodzony: Ser Kozi „Kozia Rura”,
2. Piekarnia Cukiernia Natura Zbigniew Piskorski, produkt nagrodzony: „Rogal Świętomarciński”,
3. Gospodarstwo „ZAGON”, produkt nagrodzony: Ogórek Kołobrzeski,
4. Gospodarstwo PHU Kowalski Krzysztof, produkt nagrodzony: Olej Lniany tłoczony na zimno,
5. Rolnicza Spółdzielnia Produkcyjna im. Jarosława Dąbrowskiego Kruszenia, produkt nagrodzony: Salceson Wiejski Kruszewski,
6. Browar „EDI” Edward Wilk, produkt nagrodzony: Piwo Niepasteryzowane – Wschowskie Ciemne,
7. Zakład Uboju i Przerobu Mięsa Jan Fołta, Przysmak Zapiekany Markowski,
8. Bacówka Towary Tradycyjne, produkt nagrodzony: Szynka Naturalna,
9. Pracownia Cukiernicza Magdalena Kroczek, produkt nagrodzony: Sorbet Jabłko Prażone – Antonówka,
10. APIHERBA dr Edward Kałużny, Ośrodek Apifitoteriapii, Pałac Witosław, produkt nagrodzony: Miodówka Witosławska.
Medale Targów „Smaki Regionów” wręczył minister rolnictwa Stanisława Kalemba, Dariusz Młotkiewicz, Sekretarza Stanu w Kancelarii Prezydenta RP oraz Igor Hutnikiewicz, Przewodniczącego Komisji Żywności Związku Województw Rzeczypospolitej Polskiej.
Komentarze (0)
Dodaj swój komentarz