Recenzja: Gra o tron. Oficjalna książka kucharska Chelsea Monroe-Cassel

Przepisy od Królewskiej Przystani po Morze Dothraków.

Wysmakowana podróż po Siedmiu Królestwach, 80 przepisów dla tych, którzy pragną ucztować z bohaterami „Gry o tron" Georga R.R. Martina. Dzięki rękopisowi opisującemu potrawy wysoko urodzonych i prostego ludu przyrządzisz takie specjały jak pieczeń koronną z żeberek dzika, krwiste paszteciki Dothraków, dornijską pastę z pieczonej papryki, pentoskie curry grzybowe, suchary Żelaznych Ludzi, kruche podpłomyki i zimową herbatę z Winterfell. Przepisy są ilustrowane apetycznymi fotografiami i oszałamiającymi drzeworytami. Przenieś się do świata, w którym stoły uginają się od wykwintnych potraw, kielichy są pełne, a zima nadchodzi zawsze.

Chelsea Monroe-Cassel

jest miłośniczką fantastyki i jedzenia. W swoich książkach łączy literaturę i badania historyczne, dzięki czemu udaje jej się ożywić fikcyjne światy istniejące tylko na kartach powieści. Jest autorką dziewięciu bestsellerowych książek kucharskich, w tym kilku związanych z uniwersum „Gry o tron" Georga R.R. Martina.

Komentarze (0)

Dodaj swój komentarz