Oficjalne wręczenie certyfikatów nowym restauracjom oraz degustację regionalnych specjałów przeprwadzono 18 stycznia w sali Urzędu Marszałkowskiego w Olsztynie.
- Jako pierwsi w kraju przystąpiliśmy do Sieci Dziedzictwa Kulinarnego. Należą do niej już 24 regiony z Europy - mówi Marszałek Województwa Jacek Protas. - Jest to doskonały pomysł dla regionu takiego jak Warmia, Mazury i Powiśle, o bogatych tradycjach rolniczych i kulinarnych.
Lista nowych członków sieci Dziedzictwa Kulinarnego Warmia Mazury Powiśle:
1. Firma „EKO” Piotr Hillar z Rybna
2. Gospodarstwo Rybackie „Mikołajki”
3. Gospodarstwo Agroturystyczne „Zapiecek” z Idzbarka k. Ostródy
4. Gościniec pod Dębem w Wilimach
5. P.P.H.U. „Maluchnik” – piekarnia z Górowa Iławieckiego
6. P.P.H.U. „Piekarnia Staropolska” z Olsztyna
7. Restauracja „Zakątki Europy” z Olsztyna
8. „Zajazd nad Drwęcą” z Nowego Miasta Lubawskiego
9. Zajazd „Pod Kłobukiem” w Małdytach
Komentarze (0)
Dodaj swój komentarz