Prezes Izby Rzemieślniczej Louis Noël oraz Loic Sorin, dyrektor Miasteczka Smaku w Izbie Rzemieślniczej Côtes d’Armor, spotkają się z przedstawicielami Urzędu Marszałkowskiego Województwa Warmińsko-Mazurskiego oraz Warmińsko-Mazurskiej Izby Rzemieślniczej w Olsztynie. Wizytować będą także Zespół Szkół Gastronomiczno-Spożywczych w Olsztynie. Szkoła dzięki dofinansowaniu unijnemu gruntownie zmodernizowała zaplecze, z którego dziś korzystają zarówno uczniowie, jak i uczestnicy projektu Tradycyjna kuchnia na konkurencyjnym rynku.
Celem inicjatywy jest poprawa konkurencyjności ponad 40 przedsiębiorstw z branży gastronomicznej. W województwie warmińsko-mazurskim nowe umiejętności zdobywa blisko 170 kucharzy i kelnerów. Zajęcia potrwają do końca roku, a ich uczestnicy mogą skorzystać z dwóch programów szkoleniowych Techniki i technologie gastronomiczne gwarantujące cechy tradycyjne potraw kuchni polskiej i regionalnej oraz Komercjalizacja sprzedaży potraw kuchni regionalnej i polskiej tradycyjnej z uwzględnieniem technik, technologii i surowców.
Program:
11 stycznia (piątek)
godz. 11.00 spotkanie w Warmińsko-Mazurskiej Izbie Rzemieślniczej w Olsztynie
godz. 13.00 wizytacja w Zespole Szkół Gastronomiczno-Spożywczych w Olsztynie w ramach realizowanego przez Warmińsko-Mazurską Izbę Rzemieślniczą
w Olsztynie wspólnie z Izbą Rzemieślniczą Côtes d’Armor, projektu pt. „PWP Tradycyjna kuchnia na konkurencyjnym rynku”.
Komentarze (0)
Dodaj swój komentarz