Ideą tego przedsięwzięcia jest promocja żywności ekologicznej i naturalnej oraz popularyzacja produktów regionalnych i potraw przygotowywanych według tradycyjnych receptur.
Podczas targów w Łodzi odbyła się prezentacja oraz degustacja produktów pochodzących z większości polskich regionów. Na stoisku regionu warmińsko-mazurskiego przedsiębiorcy zrzeszeni w sieci „Dziedzictwo Kulinarne Warmia Mazury Powiśle” prezentowali m.in. miody i produkty pszczelarskie, piekarnicze, a także piwo regionalne. Targom towarzyszył bogaty program, liczne prelekcje, warsztaty i szkolenia. Targi Natura Food służą bowiem nie tylko prezentacji produktów, ale także propagowaniu i pogłębianiu wiedzy o tradycjach kuchni regionalnych i promowaniu żywności opartej na surowcach naturalnych.
Dla wystawców został zorganizowany Konkurs o Złoty Medal NATURA FOOD 2012, którego celem było wyłonienie i promocja najlepszych produktów ekologicznych, naturalnych i tradycyjnych prezentowanych podczas Targów. W tej ostatniej kategorii (Produkty Tradycyjne) Złoty Medal NATURA FOOD 2012 zdobył miód Mazur Garbatych wyprodukowany przez Gospodarstwo Pszczelarskie „Miody Mazur Paweł Murzyn” z Gołdapi.
Komentarze (0)
Dodaj swój komentarz